Primaria Sectorului 1 a virat Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca suma de 2,8 milioane lei pentru plata în integralitate a tuturor facturilor de utilități, întreținere și funcționare. In aceasta suma sunt incluse cheltuieli pentru iluminat, încălzire, apă, deșeuri, aer condiționat, telecomunicații, dar și pentru plata unor servicii de întreținere și piese de schimb pentru echipamentele medicale.

În acest moment, toate resursele financiare ale spitalului sunt direcționate pentru pregătirile pentru valul 4 al pandemiei de COVID-19, pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare și realizarea unor stocuri de rezervă. La Spitalul Floreasca, în primele șase luni ale anului 2021, au fost internați 9.490 de pacienți, din care 813 infectați cu virusul SARS-COV-2.

„Este un moment dificil pentru toată lumea și, mai ales acum, spitalele din Sectorul 1 trebuie să ofere servicii de calitate și să funcționeze în cele mai bune condiții. Așa cum am mai spus, investițiile în funcționarea spitalelor sunt prioritare pentru mine și echipa mea, iar managerii acestora vor avea ușa deschisă la Primăria Sectorului 1 pentru a-i sprijini în rezolvarea problemelor”, a precizat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1.

Sursa foto: Facebook Clotilde Armand