La 23 aprilie, militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.

Forţele Terestre Române, cea mai numeroasă componentă a armatei, se prezintă ca o structură combativă contemporană cu exigenţele militare ale secolului XXI, cu personal experimentat, format profesional în instituţii de învăţământ de profil din ţară şi străinătate, în procesul de instruire din cazărmi şi poligoane naţionale şi internaţionale şi, mai ales, în misiunile complexe din teatrele de operațiuni din ultimele decenii.

Lor, militarilor le spunem azi LA MULȚI ANI și, într-un gest simbolic, le sărutăm fruntea. Pentru că, într-un fel, ei toți sunt fiii, frații, soții, părinții noștri. Ei sunt ocrotitorii noștri. Ei sunt arhanghelii noștri!

Astăzi se poate afirma că Forţele Terestre Române, cea mai numeroasă componentă a armatei, se prezintă ca o structură combativă contemporană cu exigenţele militare ale secolului XXI, cu personal experimentat, format profesional în instituţii de învăţământ de profil din ţară şi străinătate, în procesul de instruire din cazărmi şi poligoane naţionale şi internaţionale şi, mai ales, în misiunile complexe din teatrele de operațiuni din ultimele decenii.

Fostul ofiţer al armatei imperiale romane, devenit, ulterior, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, este o valoare creştină preluată de Forţele Terestre Române, prin tradiţie, din timpuri străvechi, menţionându-se ca referinţă istorică, epoca medievală. Dat fiind simbolismul evident al faptelor Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, acesta a fost asimilat ca patron spiritual pentru oştire, încă de pe vremea lui Ştefan cel Mare.

LA MULȚI ANI, BRAVII NOȘTRI MILITARI!

foto: ziare.com