Universitatea Spiru Haret, prin centrul antreprenorial USH Pro Business, a organizat, în data de 3 mai 2019, seminarul ”Cum să dezvolţi gândirea creativ-inovativă la nivelul studenţilor şi să creşti calitatea în procesul de educare şi cel de cercetare”, eveniment la care a fost prezenta o delegație a Universității Kasetsart, considerată a fi cea mai mare universitate din Thailanda şi un lider al învătământului şi cercetării în domeniul agroindustrial.

În cadrul evenimentului, la care au luat parte cadre universitare de la cele doua universităţi, s-au dezbătut teme legate de noi provocări în sistemul de învățământ la nivel mondial, cu accent pe implicarea universităţilor în dezvoltarea creativităţii şi inovării atât la nivelul studenţilor cât şi a cadrelor didactice; rolul bioeconomiei, ecologiei și digitalizării; rolul universităților antreprenoriale. Universitatea Kasetsart a facut o amplă prezentare a profilului său agroindustrial, iar Universitatea Spiru Haret a prezentat propriul ecosistem al inovării în jurul USH Pro Business, cu accent pe implicarea acesteia prin Inter-Bio (asociaţia filierelor de produse ecologice) şi a clusterelor Bio Danubius şi Bio Concept Valea Prahovei în dezvoltarea sustenabilă a agriculturii.

„Thailanda este într-adevăr un model de succes în dezvoltarea agroindustrială, fiind printre primele 15 ţări din lume în ceea ce priveşte exportul de produse agroalimentare, atât materii prime cât şi procesate. Este un lider regional şi în domeniul inovării, pornind de la agricultură, iar universităţile sunt implicate consistent în acest demers. Strategia lor naţională pune mare accent pe consolidarea şi dezvoltarea statutului de lider mondial în domeniu”, a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, prorector Relaţii Internaţionale, Universitatea Spiru Haret, director general USH Pro Business.