Ediția jubiliara a truneului de tenis Dr. Oetker Junior Trophy a fost, de departe, cea mai bună pentru jucătorii romani din întreaga istorie, compatriotii nostri castigand toate trofeele puse in joc.

Compatrioții noștri au câștigat toate finalele editiei cu numarul 10 a concursului Dr. Oetker Junior Trophy, atât la simplu, cât și la dublu, la feminin și la masculin. Astfel, în turneul de simplu băieți, Matei Todoran l-a învins în finală, scor, 6-1, 6-0, pe Sergiu Urzică.

In turneul de simplu al fetelor, Giulia Safina Popa a învins-o în finală, scor 6-2, 4-6, 6-1, pe Alexia Ioana Tatu.

Dublul Annabel Hristova (GBR)/ Flavia Elena Ogrezeanu (ROU) a câștigat titlul după ce a învins perechea românească Sonia Erika Butuc Cerchez/ Ilinca Sagmar cu 4-6, 6-4, 10-5.

„La cea de-a zecea ediţie a Dr. Oetker Junior Trophy am avut meciuri extraordinare, cu finale câștigate de români. O contribuție extraordinară a avut Dr. Oetker, pe această cale îi mulțumim (…) Este cel mai mare turneu din sud estul Europei, care crește de la an la an. Sperăm ca această generație să asigure viitorul tenisului românesc”, a precizat Presedintele Federatiei Romane de Tenis, George Cosac.

La fetsivitatea de premiere au fost prezenti Catalina Cristea (Directorul turneului) si Razvan Itu (Directorul Executiv al FRT), arbitrul principal al editiei din 2022 fiind Vlad Dominteanu.

Dublul Yannick Theodor Alexandrescou/ Sergiu Urzică s-a impus după ce a învins în finală, cu 6-3, 6-1, dublul David Popa/ Luca Ștefan Prunescu Niță.

Trofeul Fair Play „in memoriam Florența Mihai” a fost câștigat de Alexia Ioana Tatu, finalista de la simplu a Dr. Oetker Junior Trophy, iar Sonia Butuc Cerchez și Ștefan Petre au câștigat turneele de consolare.