Centrul Național de Tenis din București găzduiește, în perioada 13-21 mai 2023, cea de-a 11-a ediție a turneului Dr. Oetker Junior Trophy Bucharest, competiţie din circuitul Tennis Europe rezervată jucătorilor sub 14 ani, la care sunt prezenți peste 200 de sportivi din 25 de ţări.

„A devenit o tradiţie ca la mijlocul lunii mai cel mai puternic turneu pentru copii din sud-estul Europei să aibă loc la Bucureşti. Pentru copiii din România este extrem de important că pot juca acasă o astfel de competiţie şi pot obţine puncte importante pentru a urca în clasament şi a avea ocazia în viitor să participe la alte turnee şi astfel să avem alţi campioni care să ne bucure. Eu sunt sigur că şi la această ediţie vom avea meciuri disputate în care vom putea vedea pe teren viitori campioni. Aşadar, turneul este o bună rampă de lansare. Ar fi bine să reţinem participanţii la această ediţie pentru că peste 10-15 ani unii dintre ei vor fi liderii mondiali de la acea vreme”, Parteneriatul cu Dr. Oetker este cel mai important parteneriat pe care Federația Română de Tenis îl are. Compania Dr. Oetker este implicată la toate nivelurile, de la Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), la turneele WTA, la competițiile Futures, la Summer Cup, la Winter Cup, la absout toate categoriile de turnee. Este extrem de important să ai un astfel de partener. În viitor vom auzi de nume grele ale tenisului, pentru că după cum bine știți, pe la această competiție au trecut Novak Djokovici sau Iga Swiatek, actualii lideri mondiali”, a spus președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

Ioan Cozma, directorul general al sponsorului principal, compania Dr. Oetker, a afirmat: „Sunt foarte încântat că am reuşit să ne ţinem de cuvânt, adică ceea ce spuneam acum 11 ani înaintea primei ediţii. Atunci visam să facem un Petit As aici la Bucureşti, iar azi putem spune că acesta a devenit realitate. Turneul a ajuns la a 11-a ediţie şi de fiecare dată avem peste 200 de jucători din 25 de ţări care participă. Pentru că pe tablou sunt 125, însă ţinând cont de cei din calificări numărul trece de 200 de jucători, iar asta nu este uşor deloc. Bugetul turneului este acelaşi de anul trecut, însă ne străduim să menţinem aceleaşi standarde”.

Citeste mai departe pe REUSITA.