Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la trecerea în neființă a tenorului Dorin Teodorescu, supranumit și „Voievodul Operetei”. Un mare artist, un mare om! În memoria sa, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează un eveniment cu totul special.
Apreciat și iubit de tot publicul, de-a lungul carierei, maestrul Dorin Teodorescu a strălucit în roluri ca: Ciprian Porumbescu, în opereta „Lăsaţi-mă să cânt” (C. Porumbescu), Su-Chong în „Țara Surâsului” (Fr. Lehár), Tassilo în „Contesa Maritza” (E. Kálmán) , Koltay în „Victoria şi-al ei husar” (P. Abraham), Adam în „Vânzătorul de păsări” (C. Zeller), Marco din „Secretul lui Marco Polo” (Fr. López) , Mister X din „Prinţesa circului” (E. Kálmán), Barinkay din „Voievodul ţiganilor” (J. Strauss-fiul) şi multe altele.
Pe scenă a făcut un cuplu minunat alături de soprana Cleopatra Melidoneanu.
În perioada 1994–1999 a fost directorul Teatrului de Operetă dar și profesor la catedra de canto a Universităţii de Muzică.
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” ne invită în data de 24 martie 2019, ora 19.00 la concertul „Reverență, maestre! In memoriam Dorin Teodorescu”, să-l omagiem împreună pe cel care a rămas un simbol pentru toți iubitorii genului alături de legendarii tenori Nicolae Leonard și Ion Dacian.
Spectacolul omagial cuprinde arii și duete interpretate de:
Alfredo Pascu (tenor)
George Ionuț Vîrban (tenor)
Andrei Pleșca (tenor)
Alin Stoica (tenor) –invitat
Andrei Petre (tenor)–invitat
Bianca Ionescu–Ballo (soprană)
Silvia Șohterus–Mărăscu (soprană)
Mihaela Alexa (soprană) –invitată
Orchestra Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”
Dirijor: Constantin Grigore
Amfitrion: Marius Constantinescu
Vedeta incontestabilă a operetei ultimelor decenii, dispărut prematur dintre noi, în plină forţă creatoare, minunatul artist Dorin Teodorescu a rămas un simbol pentru toţi iubitorii genului. Şi câte mai avea de înfăptuit!
După momentele de grea încercare prin care trecuse în anul 1998, dorea cu ardoare să se reîntoarcă pe scena. Glasul său plin de har răsuna limpede şi relaxat în repetiţiile cu Victoria şi-al ei husar, spectacol cu care îşi pregătea revenirea la sfârşit de martie 1999 dar Dumnezeu a vrut altfel. A plecat prea repede să-i întâlnească pe Dacian şi pe Leonard al căror demn urmaş a fost.
*Despre Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”
Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” a fost înființat în anul 1950 sub denumirea de Teatrul de Stat de Operetă. Teatrul poartă numele celebrului tenor Ion Dacian, a cărui îndelungată carieră este asociată cu Epoca de Aur a Operetei românești.
De la începuturile sale, Opereta s-a bucurat de o primire favorabilă din partea publicului din România, genul cunoscând o popularitate deosebită în special în perioada anilor ’70 – ’80.
În noul mileniu, Teatrul a cunoscut o perioadă de înnoire și modernizare. Schimbările au vizat în principal creșterea calității producțiilor dinpunct de vedere artistic și tehnic, atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) și conturarea unei noi imagini a Operetei, care să ilustreze atât bogata sa tradiție, cât și noile proiecte de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.
În repertoriul actual al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” sunt incluse musicaluri, operete, concerte, evenimente de gală, precum și spectacole sezoniere.
Preț/bilet:
Categoria I : 80 lei
Categoria II : 50 lei
Pensionarii au reducere doar la categoria a-II-a, prețul unui bilet fiind 25 lei.
Elevii și studenții au reducere de 75% doar la categoria a-II-a iar prețul biletului este 12 lei.
BILETE DISPONIBILE SI PE –> https://bit.ly/2yPdMNl