Guvernul a aprobat miercuri patru măsuri cu impact major:

-S-a alocat suma de 148,7 milioane de lei pentru refacerea unui număr de 1085 de obiective afectate de inundații și alunecări de teren. Banii sunt destinați reparării drumurilor județene, comunale, podurilor, podețelor și digurilor situate în 243 de comunități locale din 17 județe.

-S-a aprobat Ordonanța de Urgență privind metodele de intervenție imediată pentru specia urs brun. „Acest act normativ reprezintă o măsură pe termen scurt, însă, am solicitat Ministerului Mediului să prezinte o strategie de control a populației de urși, pe termen lung”, transmite premierul Florin Cîțu.

– Va fi asigurat sprijinul necesar pentru organizarea Festivalului Internațional de Teatru Sibiu și Astra Film Festival. „Am acordat astăzi suma de 2,9 milioane de lei, în acest sens”, a precizat șeful Guvernului.

– Urmare a solicitării șefului Cabinetului, Ministerul Sănătății a prezentat în ședința de Guvern un raport cu privire la capacitatea statului român de a îngriji marii arşi. Se vor construi trei centre de mari arşi la București, Timișoara și Târgu Mureș. Finanțarea se va face printr-un program al Băncii Mondiale.