La sfârșitul anului 2021, 138 de persoane sau familii domiciliate pe raza Sectorului 6 dețineau atestatul care le conferă dreptul de a adopta un copil, cu 73 mai mulți față de 2020, când erau înregistrate doar 65 de cupluri.

În aceeași perioadă, 20 de copii aflați în sistemul de protecție au primit, prin intermediul instanțelor, măsura de încuviințare a adopției.

Potrivit Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6, în prezent, 19 minori sunt declarați adoptabili și pot ajunge într-o familie, iar alți cinci sunt în curs de a li se definitiva situația.

Cei care doresc să înfieze unul sau mai mulți copii sunt asistați și încurajați atât prin legislația specifică, cât și prin setul de servicii pus la dispoziție în cadrul acestui proces. Doar că primul pas este să primească atestatul de părinte adoptator care se eliberează în baza unui proces de evaluare a situației medicale, sociale și economice.

La nivelul DGASPC Sector 6, un serviciu specializat oferă informații complete despre procedura  de atestare, de încredințare și încuviințare a adopției,  precum și programe de pregătire pentru viitorii părinți.

Persoanele care doresc să adopte un copil pot obține informații accesând  link-ul:

https://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectia-copilului_doc_13_birou-adoptii-si-postadoptii_pg_0.htm, unde vor găsi toate informațiile necesare.

De asemenea, informații pot fi solicitate Biroului Adopții și Post Adopții la numărul de telefon 021.317.63.11 sau la sediul din Aleea Istru Nr. 4, (zona Prelungirea Ghencea), Sector 6, Bucureşti.