In cadrul sedintei de Guvern de joi, 4 iunie, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea, reabilitarea si modernizarea cladirii ”Mihai Eminescu” din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Proiectul vizeaza reabilitarea cladirii existente, finalizata in anul 1968, prin consolidarea structurii si refacerea finisajelor si a instalatiilor, pentru aducerea imobilului la standarde de functionare si de securitate moderne, europene.

Astfel, se vor executa, printre altele, lucrari de reabilitare a structurii de rezistenta a cladirii, lucrari pentru reducerea consumurilor energetice (inlocuire tâmplarie, refacere terasa, termoizolare fatade si plansee, inlocuire instalatie electrica, lucrari modernizare instalatii de ventilatie, sanitare etc.), refacere finisaje interioare si exterioare.

Valoarea estimata a investitiei este de 132,55 de milioane de lei, iar durata estimata de realizare este de 24 de luni (dintre care 3 luni vor fi dedicate activitatii de proiectare).

In perioada urmatoare, CNI va demara procedura de achizitie publica pentru contractarea lucrarilor de proiectare si executie.