„Sunt foarte bucuros că a fost pusă în funcțiune centrala provizorie de termoficare din locația fostului CET Titan. Aceasta livrează agent termic la parametri normali încă de săptămâna trecută când au fost zile geroase.

-Am vizitat astăzi împreună cu directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, cele 5 capacități modulare de producere a energiei termice, care permit furnizarea căldurii și apei calde la parametri normali pentru aproximativ 200 de blocuri amplasate în perimetrul străzilor Lucrețiu Pătrășcanu, Morarilor, Constantin Brâncuși, Șoseaua Vergului, Bulevardului Basarabia și Șoselei Pantelimon (între Piața Delfinului și Hipermarketul Cora).

-Bucureștiul avea o rețea de centrale echilibrată: 2 centrale mari în vest, 2 mari în sud și 2 mari în zona de nord-est, una chiar în locația în care a fost amplasată cea provizorie. CET Pipera a fost desființată în 2007, CET Titan a fost desființată în 2014.

-Desființarea celor două CET-uri a creat o mare problemă locuitorilor din partea de nord și nord-est din cauză că energia termică trebuia dusă pe distanţe foarte lungi din zona de sud.

-Pe măsură ce noile capacități modulare se vor integra în sistemul de termoficare, vor fi îmbunătățiți parametrii de livrare pentru celelalte puncte termice care rămân alimentate din CET Sud.

-Centrala provizorie are o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h și 60 Gcal/h, în funcție de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h și 15 Gcal/h în sezonul de vară.

-Pentru închirierea centralei provizorii, Compania Municipală Termoenergetica a încheiat un contract firma S.C. Energofor S.A. pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire până la 36 de luni”.

 Declarațiile au fost făcute azi d epriarul general al capitalei, Nicușor Dan.