Cum era de așteptat, Premierul Florin Cîțu a vorbit luni, în cadrul unui briefing de presă, despre protestul sau… mai bine spus tensiunile iscate de minerii din Valea Jiului. În timp ce azi minerii au discutatcu Ministrul Muncii și Protecției Sociale, dar și cu alți oficiali, șeful Guvernului a dat asigurări românilor că în mandatul său nu va permite o nouă mineriadă, așa cum s-a întâmplat “în mandatele lui Iliescu și al altora”:

“Sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie în ultimii ani de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii ’90. Eu vreau să spun atât românilor și Bucureștenilor că nu voi permite niciodată, în România, în mandatul meu, ce s-a întâmplat în mandatele lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”,a  declarat Florin Cîțu.

Între timp, potrivit unor surse, numărul minerilor protestatari din Valea Jiului a ajuns de ordinul sutelor. Aceștia manifestă în fața sediului Complexului Energetic Hunedoara (evident fără a mai respecta vreo măsură de protecție, care „pică” în fața nemulțumirilor de ordin salarial și nu numai).

Minerii își cer drepturile salariale, în timp ce aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă, în continuare, cu greva foamei.

Tot azi, energeticienii de la Termocentrala Mintia, în audienţă la prefectul aceluiași judeţ… Hunedoara. Discuţiile vizează restanţele salariale şi stabilirea unui program de reorganizare a Complexului Energetic.

foto: ziare.com