Institutul Național de Sănătate Publică transmite că, în perioada 03.06.2019-21.08.2019, au fost înregistrate 11 cazuri de infecție cu virusul West Nile. Din nefericire, s-au înregistrat două decese: CL (1) și BZ (1).
Distribuția cazurilor confirmate pe genuri și pe medii de proveniență este este în favoarea genului feminin (M/F=4/7) și a mediului urban (R/U=5/6). În funcție de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele: Galați (3*cazuri), Călărași (2 cazuri), Buzău (1 caz), Dolj (1 caz), Iași (1 caz), Tulcea (1 caz) și în municipiul București (2 cazuri).
(N.R.*Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în județul Galați, cât și în județul Tulcea.

***Medicii recomandă populației: – să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, – să utilizeze substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, – să utilizeze substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței, – să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție la ferestre), – să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei, – să îndepărteze recipientele de apă statută și gunoiul menajer.

Institutul Național de Sănătate Publică transmite că, în perioada 03.06.2019-21.08.2019, au fost înregistrate 11 cazuri de infecție cu virusul West Nile.