Premierul Marcel Ciolacu se arată optimist, motivând că după 30 de ani, există un tablou şi o perspectivă clară a drumurilor din România şi a investiţiilor, adăugând că în această săptămână se mai închide o bornă şi România va dispun de peste 1.000 de kilometri de autostradă şi drum expres daţi în folosinţă.

Și… totuși, nu cumva ar trebui să avem mult mai mult?!?!

Marcel Ciolacu a fost a participat miercuri, 20 septembrie, la sediul Ministerului Transporturilor, la evenimentul generat de semnarea a trei contracte pentru obiective de infrastructură rutieră.

Contractele vizează tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN 1 (5,6 km), lotul 1 al autostrăzii A0 Nord (17,5 km) şi secţiunea Leghin – Târgu Neamţ din autostrada A8 (30 km).

Iată câteva dintre declarațiile șefului Guvernului:

* „Săptămâna asta se mai închide o bornă. Vom avea peste o mie de kilometri daţi în folosinţă de autostradă, de drum expres. Şi anul viitor, din câte am înţeles eu, domnul Grindeanu îşi propune să mai finalizăm aproape 250 de kilometri, ceea ce înseamnă 25% din cât s-a realizat în cei 32 de ani de până acum”.

 *“Cred că este pentru prima oară când se semnează trei tronsoane în aceeaşi zi, trei tronsoane în locaţii diferite. Pornim Autostrada Unirii, în sfârşit trecem munţii. Tot A8, acest proiect mult aşteptat, toate trei însumează 65 de kilometri. Se închide o dată cercul pe A0 – Centura, ceea ce e foarte important astfel încât şi Autostrada Moldovei şi Sudul de la Craiova va avea continuitate până la până la Constanţa. Am fost acum puţin timp împreună cu domnul ministru şi cu domnul director de la CNAIR, am fost şi la faţa locului, la lucrări, se lucrează. După 30 şi ceva de ani deja avem un tablou şi o perspectivă clară a drumurilor din România şi a investiţiilor”, a detaliat în contexul menționat, Marcel Ciolacu.

*“Mi-aş dori mult ca să lămurim acest lucru, România fără banii europeni nu are dezvoltare. Să explicăm românilor foarte clar, primim înzecit mai mult de la Uniunea Europeană decât oferim. Altă cale pentru România nu există cu adevărat. Ritmul îl impune Guvernul, îl impun miniştrii şi cu cât se implică şi deblochează aceste lucrări, lucruri care se întâmplă şi sunt bucuros, în special la Ministerul Transporturilor, cu atât aşteptările românilor vor fi mai mari”.

Trebuie știut că în momentul de față, România are 995 de kilometri dați în folosință pe 11 autostrăzi și două drumuri expres.

foto: ziare.com