Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor anunță că licitația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între 𝗔𝟭 (𝗸𝗺 𝟱𝟱+𝟱𝟮𝟬) și 𝗗𝗡 𝟱 (𝗸𝗺 𝟰𝟬+𝟬𝟬𝟬) – Chiajna, Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Bragadiru, Măgurele și Jilava a fost lansată de CNAIR vineri, 8 ianuarie. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4 martie 2021.

Î𝗻 𝗽𝗿𝗲𝗺𝗶𝗲𝗿ă, 𝘃𝗼𝗿 𝗳𝗶 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘀𝗲𝗰ț𝗶𝗶 𝗽𝗲 𝟯 𝗻𝗶𝘃𝗲𝗹𝘂𝗿𝗶: 𝘀𝘂𝗯𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻, 𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻 ș𝗶 𝘀𝘂𝗽𝗿𝗮𝘁𝗲𝗿𝗮𝗻.

Intersecție 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 – 𝗗𝗡𝟱 (𝗝𝗶𝗹𝗮𝘃𝗮)

Intersecția cu DN5 spre Giurgiu va fi realizată pe trei niveluri: DN5 trece (ca și până acum) prin pasajul subteran. La sol vor fi amenajate două sensuri giratorii, pentru cei care vor să iasă sau să intre, spre și dinspre DN5. Centura va trece prin pasaj suprateran peste DN5.

Intersecție 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 𝗸𝗺 𝟰𝟰+𝟳𝟮𝟱 – 𝗗𝗖𝟭𝟴 (𝗠𝗮̆𝗴𝘂𝗿𝗲𝗹𝗲)

Intersecția cu Șoseaua Măgurele (DC 18) va fi realizată pe trei niveluri. Șoseaua de Centură va trece prin pasaj subteran, în timp ce la sol se va organiza un sens giratoriu alungit pentru cei care vor să iasă sau să intre, spre și dinspre Magurele pe două bretele stânga/dreapta pasajului. Iar DC18 va traversa Centura prin pasajul suprateran existent.

Intersecție 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶 – 𝗗𝗡𝟲 (𝗔𝗹𝗲𝘅𝗮𝗻𝗱𝗿𝗶𝗮)

Intersecția cu DN6 spre Alexandria va fi realizată pe trei niveluri, cu Șoseaua de centură (4 benzi) trecând pe sub DN6 prin pasaj subteran. La nivel va fi amenajat un sens giratoriu alungit pentru cei care vor să iasă sau să intre, spre și dinspre DN6, prin două bretele stânga/dreapta pasajului. Iar pasajul suprateran spre Alexandria va fi reabilitat.

* Pe acest traseu se află și pasajul Domnești, dar este o lucrare separată de proiectul „Lărgire la 4 benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București, între 𝗔𝟭 (𝗸𝗺 𝟱𝟱+𝟱𝟮𝟬) și 𝗗𝗡 𝟱 (𝗸𝗺 𝟰𝟬+𝟬𝟬𝟬)”.

În premieră se va amenaja PRIMA PARCARE DE LUNGĂ DURATĂ, inclusiv pentru camioane, pe actuala Centură a capitalei.

Parcarea va fi amplasată la km 54+765, accesul va fi asigurat din intersecția giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin drum de legătură, pentru ca parcarea să poată fi accesată din toate direcțiile.